Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 5 de gener del 2013

El Força Lleida Club Esportiu ha aconseguit la segona victòria a domicili del curs (73-80) al pavelló de Riazor, feu del Leyma Natura Coruña. Els deixebles de Joaquín Prado, malgrat un inici dubitatiu, s'han mostrat netament superiors al conjunt gallec i han esgarrapat un triomf amb tots els mereixements. No poder comptar amb Greg Mangano, recent incorporació del club negre, per problemes amb el trànsfer no ha estat un impediment per tancar la primera volta amb una alegria. El talent de Dani Rodríguez, autor de 24 punts, ha estat la principal arma dels visitants.


Safata de Marcos Suka-Umu (Foto: Alberto Prado)

El Leyma Natura Coruña sortia més endollat a la pista i, fruït d'això, era l'amo i senyor dels primers avantatges. Jonathan Kale, que la passada temporada militava al Lleida Basquetbol, establia el 6-0 amb una esmaixada i encenia els llums d'alarma. El marcador, pocs minuts després, reflectia un 12-4 que evidenciava la manca d'encert dels lleidatans però la situació no va trigar en capgirar-se. Un triple de Juampi Sutina (12-9) i un dels coast to coast característics de Sergi Pino contribuïen a empatar el partit (14-14). Ara era l'equip local el que feia aigues en atac i Feliu, després de fallar quatre tirs lliures consecutius, avançava el Força Lleida en la darrera jugada del primer assalt (14-16).

Kale empatava la contesa als primers compassos del segon quart, però Dani Rodríguez i Pierre Oriola s'encarregaven de mantenir amb avantatge el Força Lleida. L'intercanvi de cops va ser la tònica fins a l'empat a 23, moment en què Joaquín Prado va donar entrada a un Simeón que revolucionà el partit amb la seva habitual intensitat defensiva. L'asfixiant pressió a pista contrària permetia al base valencià recuperar tres pilotes en un minut. Tot plegat, es convertia en una safata anotada per ell mateix i dues assistències per Calegari i Johnson que establien el 23-30 en un obrir i tancar d'ulls. Antonio Herrera aturava el partit amb un temps mort i els seus homes retallaven distàncies gràcies a l'encert de Suka-Umu (28-32). No obstant, els lleidatans estaven protagonitzant una actuació molt seriosa i no trigaren en recuperar rendes significatives. La contundència de Bandoumel va atorgar-los un màxim avantatge de dotze punts, que quedà reduït a deu al descans (30-40).

Tal com ja havia succeït al primer període, eren els nois d'Antonio Herrera els que començaven el parcial més concentrats. Dues cistelles consecutives de Zengotitabengoa alertaven del perill dels gallecs, tot i que Calegari aportava tranquil.litat amb un 2+1 (38-46). Un altre 2+1, aquest de Bandoumel, situava al lluminós un 40-49 que feia justícia al domini de la situació que estaven mostrant els de negre. Forts en defensa, segurs en el rebot i magistralment dirigits per Dani Rodríguez. S'arribava a l'últim quart, però, amb moltes incògnites encara per resoldre (46-53).

Un triple de Dani Rodríguez, el millor dels catalans, obria el parcial definitiu (46-56). No obstant, els locals posaven tota la carn a la graella i trobaven l'encert exterior que els havia mancat fins al moment. Tres triples gairebé consecutius, un de Zengotitabengoa i dos de Cory Johnson, ajustaven al màxim l'encontre (57-59) i tancaven un parcial de 9-0. Però aquest Lleida no és el de principis de temporada que es deixava intimidar quan les coses anaven mal dades i aviat va tornar a demostrar-li al rival qui manava sobre el parquet de Riazor. La quarta falta personal d'un apagat Calegari no va ser un obstacle pel Força Lleida que, gràcies al tercer triple de Rodríguez, recuperava una valuosa renda de deu punts. Herrera va demanar temps mort per donar un últim aire als seus homes, que van tornar a entrar al partit amb triples desesperats de Suka-Umu i Zengotitabengoa (63-69). Massa tard per inquietar als del Barris Nord que, tot i no acreditar uns bons registres des de la línia de personal, no van errar els tirs lliures decisius. El sisè triomf del curs ja era un fet (73-80).

LEYMA NATURA CORUÑA: Xavi López (2), Raúl Lázaro (4), Asier Zengotitabengoa (16), Jonathan Kale (10), Greg Somogyi (0) -cinc inicial- Marcos Suka-Umu (15), Cory Johnson (8), Pablo Almazán (11), Angel Hernández (0), Javier Román (3), Sergio Alonso (4), Javier Lucas (0).


FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: José Simeón (9), James Johnson (6), Sergi Pino (15), Dominic Calegari (5), Pierre Oriola (6) -cinc inicial- Miquel Feliu (2), Dani Rodríguez (24), Djimadoum Bandoumel (9), Juampi Sutina (4).

Parcials: 14-16, 16-24, 16-13, 27-27.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //