Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 9 de febrer del 2013

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut regalar un triomf a la seva afició, ja que ha encaixat davant del Palencia Baloncesto la segona derrota consecutiva per la mínima (74-75). Els lleidatans han anat a remolc des del segon quart, aconseguint una gran remuntada que la sang freda d'Urko Otegui i Roger Fornas en els tirs lliures decisius ha deixat en no res. Tots dos interiors han estat els millors jugadors del partit amb 28 i 24 de valoració, respectivament.
James Johnson no va estar encertat (Foto: J. Enjuanes/Giné)
Els jugadors del Força Lleida van sortir a la pista a per totes, disposats a esborrar sense contemplacions els arguments que alertaven que la convulsa situació extraesportiva que travessa el club podia passar factura en el seu rendiment. James Johnson obria el marcador i dos triples de Mangano i Simeón suposaven un esperançador 10-2 per als locals. Pino es sumava a la festa amb un dels seus característics "coast to coast", però el Palencia no s'immutava. Esperava la seva oportunitat mentre feia la goma amb bones accions com un triple de Bravo (14-10). Un 2+1 de Bandoumel atorgava al Lleida una màxima renda de nou punts (19-10), però va durar poc gràcies a la bona tasca d'Urko Otegui sota els cèrcols. Els catalans abusaven del triple sense massa èxit i els castellans concloïen el primer assalt amb un parcial de 0-6 (19-16).

El base Chema González aconseguia la primera cistella del segon quart i, poc després, un triple d'Alfredo Ott posava al seu equip per davant per primer cop. Otegui, fent molt de mal a la pintura, forçava el temps mort d'un Joaquín Prado que lamentava el parcial de 2-14 encaixat pel seu equip (21-24). Empatava Calegari des de la llarga distància, però Palència no trigava a escapar-se de nou gràcies a l'efectivitat d'un Roger Fornas molt motivat, com sempre que visita el Barris Nord (26-35). Calegari, de nou amb un triple, tornava a estrényer el marcador però Iván Martínez tornava els tres punts en una jugada en què, a més, els visitants en van obtenir un parell més ja que Fornas va esgarrapar una personal simultàniament. Va tornar a aparéixer, però, Calegari per encistellar el seu tercer triple i deixar el matx obert al descans (36-42). Cal destacar el debut de Francis Koffi amb el conjunt de Palència, amb el qual ha arribat a un acord per substituir temporalment el lesionat McDermott.

Tots dos conjunts es van mostrar negats en els primers compassos de la represa. Els punts brillaven per la seva absència i les defenses s'imposaven clarament als atacs. En aquesta tessitura, on Jose Simeón es troba molt còmode, el Força Lleida va començar a retallar les diferències. Un 2+1 del base valencià posava el 40-44 a l'electrònic, però els nois de Prado no acabaven de culminar la remuntada. Fornas ho va aprofitar per clavar un triple a un adversari que aviat va encaixar-ne un altre per part del letal Carles Bravo (46-55). El triomf local es posava molt costa amunt (49-57).

Però si per alguna cosa es caracteritza l'equip del Barris Nord és per no llençar mai la tovallola i aquest encontre va ser-ne un fidel reflex. Feliu reduïa el desavantatge fins als sis punts i Oriola, amb quatre punts consecutius, situava en el lluminós un 55-59 esperançador per a la parròquia local. Encara ho seria més després d'un tap espectacul.lar de Sergi Pino que va concloure amb una falta antiesportiva sobre Dani Rodríguez. L'ex del Cáceres va anotar els dos, encara que grans triples d'Ott i Porzingis s'encarregaven de refredar un pavelló amb un ambient infernal (61-67). Per poc temps, ja que els jugadors de Lleida van trobar en uns minuts finals d'infart l'encert exterior que tant els havia faltat fins aleshores. 

Calegari, Rodríguez i Feliu activaven els desfibril·ladors entre el públic del Barris Nord a cop de triples (70-71). Simeón, ja en l'últim minut, remuntava el partit des de la línia de tirs lliures però un omnipresent Urko Otegui tampoc fallava des del 4.60 després de forçar una falta molt discutida al límit de la possessió. Dani Rodríguez assumia responsabilitats i embogia el pavelló amb una cistella a quatre segons de la conclusió (74-73). Temps suficient per a que un equip experimentat com Palencia Baloncesto sabés trobar desajustos en la defensa local i forçar una falta que li donés el triomf. Roger Fornas, qui sinó?, no va perdonar en els tirs lliures tot i els decibels d'un Barris Nord que va deixar-se la gola com en les grans ocasions (74-75). Li quedaven dos segons al Lleida per aconseguir el miracle però aquesta vegada el tir de Dani Rodríguez no va tocar cèrcol. Tot un gerro d'aigua freda per a un equip i afició que no van escatimar ni un sol esforç. El mateix cruel guió que ja van viure en l'anterior jornada a Osca.

FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Johnson (2), Simeó (10), Oriola (7), Mangano (8), Feliu (7) -cinc inicial- Bandoumel (3), Rodríguez (7), Pi (8), Calegari ( 22).

PALENCIA BALONCESTO: Mortellaro (2), Bravo (7), Otegui (21), Garrido (2), Ott (7)-cinc inicial-González (6), Koffi (0), Martínez (3), Fornas (18) , Porzingis (9).

Parcials: 19-16, 17-26, 13-15, 25-18.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //