Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 16 de febrer del 2013

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut sumar una victòria en el seu desplaçament al complicat Pazo Dos Deportes de Lugo, doncs s'ha vist clarament superat pel Breogán (83-68) en una segona meitat per oblidar. Els deixebles de Joaquín Prado han signat un gran primer quart, en el que han sabut imposar el seu ritme en una de les pistes més dificils de la competició. No obstant, l'encert exterior dels gallecs després del descans, especialment del lituà Leonavicius, no ha donat opcions als lleidatans.

Winchester en una acció del partit (Foto: Tejero/"El Progreso")
Winchester inaugurava el lluminós amb un triple, però el conjunt català no es deixava intimidar i mostrava les seves credencials a un Breogán que veia com Mangano dominava ambdós cercols. Un triple de Sergi Pino obligava Lisardo Gómez a aturar el partit (9-15), però ni així el seu equip aconseguia trobar-se còmode. Dani Rodríguez, amb un 2+1 i dos tirs lliures anotats, establia el màxim avantatge visitant (13-22), que es reduiria mínimament a la finalització del primer assalt (17-24).

L'anotació baixava al segon quart. Els de Lugo premien l'accelerador en defensa i no deixaven córrer als nois de Joaquín Prado. Tot i això, un 2+1 de Pierre Oriola mantenia distàncies (21-27). Una esmaixada de Djim Bandoumel, oblidat a la banqueta durant gairebé tot el matx, resultaria un punt d'inflexió en el partit. Schaftenaar superava els interiors del Força Lleida i, amb cinc punts seguits, propiciava el primer temps mort de Prado (30-31). Apareixeria llavors el jove Edu Martínez, que amb dos triples consecutius capgirava el marcador i embogia els afeccionats locals. Amb aquest resultat, 36-35, s'arribava al descans.

Només perdien per un punt, però les cares dels jugadors lleidatans no evidenciaven confiança en assolir el triomf. La mentalitat no era l'òptima, com ha reconegut Joaquín Prado en roda de premsa, i el Breogán ho aprofitava per fer-se amo i senyor del partit. Després d'un inici de tercer quart imprecís per ambdues parts, Gintaras Leonavicius assumia responsabilitats amb encert. Encistellant un triple, l'aler lituà responia l'anotat anteriorment per Mangano i iniciava la seva exhibició particular (22 punts anotats a la segona part). Obtenien deu punts de renda els homes de Lisardo Gómez, però el Lleida reaccionava amb un parcial de 0-7 que ho deixava tot per decidir a l'últim quart (54-51).

La reacció va ser un miratge. Leonavicius començava el darrer període amb una espectacul.lar esmaixada, amb falta personal inclosa, que enfonsava els ànims lleidatans (57-51). L'encert del primer quart no apareixia i, en canvi, als de Lugo els entrava tot. Dos triples consecutius de Leonavicius i Bortolussi forçaven Joaquín Prado a demanar temps mort (65-54). Tot i un 2+1 de Calegari, els visitants no podien fer res per aturar el vendaval de punts d'un rival en estat de gràcia. S'afegia Ogirri a la festa gallega amb dos triples més que ensorraven tota opció del Força Lleida i provocaven un nou temps mort de Prado, dirigit a almenys intentar salvar l'average (76-65 pel Lleida en el partit d'anada). Ni això seria possible, ja que els locals no van afluixar davant un adversari capcot que encadena la seva tercera derrota consecutiva (83-68) i acabarà la jornada fora dels llocs de play-off.

C.B. BREOGÁN LUGO: Schaftenaar (9), Leonavicius (24), Winchester (9), Cobos (2), Diouf (8) -cinc inicial- Quintela (1), Chapela (0), Ogirri (13), Bortolussi (4), Gómez (5), Martínez (8).

FORÇA LLEIDA: Rodríguez (14), Pino (6), Mangano (13), Calegari (10), Feliu (14) -cinc inicial- Sutina (0), Johnson (0), Bandoumel (4), Simeón (4), Oriola (3).

Parcials: 17-24, 19-11, 18-16, 29-17.