Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :diumenge, 2 de desembre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha tornat al camí del triomf (87-70) a costa d'un Melilla Baloncesto que segueix sense aixecar el cap i ja encadena vuit derrotes consecutives. Els de Joaquín Prado han tret de la pista al rival en l'inici de partit, aconseguint avantatges de fins a 21 punts. Els nord-africans, però, han aconseguit una remuntada espectacular que ha obligat el conjunt català a guanyar el partit en un últim quart en què ha estat brillant amb un parcial de 32-16. Dominic Calegari, amb 31 punts de valoració, s'ha proclamat MVP de la jornada.

Penetració fins a la cuina de Miki Feliu (Foto: Laila Elka)


Miquel Feliu inaugurava l'encontre, entre dos equips molt necessitats de victòries, amb un triple. La pressió defensiva dels locals ofegava al Melilla Baloncesto i un actiu Simeón l'aprofitava per robar diverses pilotes i establir un 9-0 al marcador, després d'una falta antiesportiva que va aconseguir forçar a Joan Riera. El parcial de sortida dels lleidatans continuaria fins un 11-0 en tres minuts que obligava al tècnic visitant, García de Vitoria, a sol·licitar un necessari temps mort. Francis Sánchez sumava al marcador els primers punts dels melillencs, però el Força Lleida s'estabilitzava amb facilitat al voltant de la barrera psicològica dels deu punts gràcies a l'efectivitat d'un endollat ​​Calegari. Un triple de l'aler-pivot nord-americà suposava un resultat de 22-8 que James Johnson, amb cinc punts consecutius, incrementava fins al 27-8. Lleida estava brodant el bàsquet davant un adversari que feia aigües en defensa. El primer assalt va finalitzar amb un parcial de 0-6 que curava mínimament la profunda ferida dels visitants (27-14).

La situació no canviava en els primers compassos del segon quart, que començava amb una esmaixada de Thompson. Dani Rodríguez s'afegia a la festa amb quatre punts seguits i diverses assistències de luxe. Un triple de Johnson, una esmaixada d'Oriola i un 2+1 de Calegari enlairaven el Força Lleida cap a la seva màxima avantatge del matx, 21 punts (41-20). Melilla Baloncesto estava KO, o això semblava ja que la dinàmica del partit va canviar per complet de manera sobtada. Els locals van començar a perdre pilotes i els seus tirs ja no entraven amb tanta facilitat davant la defensa zonal plantejada per García de Vitoria. Per la seva banda, els foranis colpejaven amb un parcial de 0-10 de la mà de José Amador i feien disparar les primeres alarmes al Barris Nord. Un 2+1 de Marco retallava el desavantatge Melilla fins als deu punts (43-33). No va acabar aquí el bloqueig mental del Força Lleida i un triple d'Amador sobre la botzina del segon període ho deixava tot obert al descans (45-40). Els nois de Joaquín Prado s'havien carregat de faltes personals i, a més, havien encaixat un parcial de 4-20 en sis minuts. Veure per creure.

L'empanada local no desapareixia a la represa i els nord-africans es posaven per davant gràcies a l'encert de Jesús Castro (45-46). Els nervis feien efecte en ambdós equips i les pèrdues de pilota s'alternaven en uns minuts de pati de col.legi. Semblava que els de García de Vitoria podien aconseguir el comandament del partit sota la batuta de Castro (49-52), però el coratge de Miki Feliu ho impedia. El capità del Força Lleida només va poder descansar un minut en tot el partit però es va mostrar incansable i els seus números no es van ressentir en absolut. La sortida a pista de Bandoumel, amb una cistella i un estratosfèric tap sobre Castro, donava vida al Lleida a la conclusió del tercer quart (55-54).

El partit havia demostrat ser bipolar i l'últim assalt ho va acabar de corroborar. El Força Lleida va ressorgir de les seves cendres per oferir la seva millor versió i el Melilla va tornar a naufragar defensivament en uns minuts decisius que se li estan ennuegant en el que portem de temporada. Una gran esmaixada de Bandoumel i un triple de Calegari (60-54) aixecaven el públic dels seus seients. Castro intentava mantenir el seu equip amb vida amb un 2 +1, però el vendaval lleidatà ja era imparable. El públic del Barris Nord feia l'onada i Calegari dinamitava el partit des de la llarga distància per certificar la seva candidatura al MVP de la jornada. Ningú podia aturar l'estrella del Lleida que, unit a Dani Rodríguez i la seva excel.lent direcció, portava als de Prado fins a una renda de 19 punts en un vist i no vist. La victòria s'havia quedat a casa (87-70) i ​​fins i tot els júniors Sevillano i Rubín de Celis van poder participar-hi. Melilla, per la seva banda, suma la vuitena derrota consecutiva i sorprenentment es converteix en el fanalet vermell de la competició.

FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Simeón (9), Pino (6), Oriola (4), Calegari (25), Feliu (11) -cinc inicial- Rubín de Celis (0), Sutina (0), Johnson (15), Bandoumel (9), Rodríguez (6), Thompson (2), Sevillano (0).

CLUB MELILLA BALONCESTO: Wachsmann (5), Sánchez (14), Riera (0), Manzano (7), Pakamanis (0) -cinc inicial- Marco (10), Almazán (2), Amador (12), Castro (19), Atoyebi (1).

Parcials: 27-14, 18-26, 10-14, 32-16.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //