Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 22 de desembre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu no ha pogut tancar el 2012 amb una victòria en caure (67-76) davant un River Andorra que segueix líder en solitari sense conéixer la derrota a domicili. Els deixebles de Joan Peñarroya no han necessitat fer un partit brillant per superar un rival que s'ha buidat en defensa com és habitual però no ha trobat l'encert en atac suficient (5/26 en triples). Marc Blanch ha liderat l'esprint final dels andorrans, que han tallat la dinàmica positiva dels locals.


Thompson, durant el seu últim partit amb la samarreta del Força Lleida (Foto: Laila Elka)
El Barris Nord presentava una gran imatge per a l'últim partit de l'any, un dels duels més atractius de la jornada, i l'equip de Joaquín Prado sortia disposat a dedicar-li una victòria a Alex Thompson en el seu comiat del club i del bàsquet professional. Safford i Feliu intercanviaven les cistelles inicials i donaven pas a uns minuts d'imprecisions i intensitat, però molt poc encert. Tots dos equips defensaven i corrien al contraatac, els seus senyals d'identitat. D'aquesta manera, les alternances en el marcador serien la tònica habitual durant el primer assalt. La sortida a pista de Thompson, especialment motivat, aportava punts i rebots al Força Lleida però els de Peñarroya es mostraven una mica més encertats en el tir exterior. Un triple de Montáñez i un brillant coast to coast de Maresch permetien al River liquidar el primer quart amb avantatge (19-23).

Un triple de Dani Rodríguez estrenyia el matx (24-25). Tanmateix, els visitants no cedien i de la mà dels seus interiors Dmitry Flis i Devin Wright aconseguien augmentar la seva renda. Després d'una esmaixada del propi Wright, Prado no tenia altre remei que parar el partit (26-36). L'avantatge andorrà va créixer fins a una màxima de 12 punts, però l'entrada a pista de Simeón va donar un nou aire al conjunt local. El Força Lleida va reaccionar i va endossar al seu adversari un parcial de 8-0 gràcies a les accions positives de Sergi Pino. Després d'una cistella de Bandoumel i una gran defensa dels lleidatans, s'arribava al descans amb tot per decidir (38-40).

Flis inaugurava el tercer quart amb una cistella fàcil, però els nois de Joaquín Prado no trigaven a remuntar la contesa. Una rigorosa antiesportiva sobre Simeón, unida a altres decisions arbitrals estranyes en ambdós costats de la pista, crispava l'ambient, tot i que propiciava que els de casa obtinguessin el comandament de l'electrònic. Simeón aixecava el públic dels seus seients amb un triple (48-44) però Blanch, desaparegut fins al moment, el tornava ipso facto. El Lleida estava jugant millor que l'Andorra però no va saber matar els del Principat quan va tenir l'oportunitat i ho va acabar pagant. Així doncs, Safford i Montáñez van donar vida a un líder de l'Adecco Or que va arribar a l'últim parcial amb taules al marcador (53-53) després d'un tir lliure de Feliu.

No va començar gens bé el quart definitiu per al Força Lleida. Dues pèrdues de pilota van ser castigades pel River Andorra amb un triple de Pablo Sánchez i una cistella fàcil de Justin Safford, obligant a Joaquín Prado a gastar un temps mort en només minut i mig d'últim període (53-58). El parcial favorable als forans va arribar fins a un 0-9 que els posava el partit en safata. Calegari, erràtic en el tir, feia concebre esperances a la parròquia local amb el seu únic triple de la nit (56-62). No obstant, Marc Blanch es va posar el seu equip a l'esquena i es va mostrar imparable per la defensa d'un Força Lleida capcot. Dos triples de Sergi Pino posaven emoció al partit (62-68), però un rebot perdut per Bandoumel i una nova genialitat de Blanch no donaven opció a la remuntada. La botzina final va sonar amb un 67-76 que permetrà al River Andorra menjar-se el raïm com a líder en solitari de la competició. El Lleida, per la seva banda, ha de trobar un pivot al mercat que pugui pal·liar la baixa d'Alex Thompson.


FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Simeón (4), Pino (17), Oriola (6), Calegari (12), Feliu (5) -cinc inicial- Sutina (0), Johnson (4), Bandoumel (4), Rodríguez (7), Thompson (8).

B.C. RIVER ANDORRA: Pérez (4), Maresch (5), Hampl (4), Guardia (0), Safford (12) -cinc inicial- Wright (11), Sánchez (3), Montáñez (12), Flis (14), Blanch (11).

Parcials: 19-23, 19-17, 15-13, 14-23.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //