Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 8 de desembre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha obtingut la primera victòria de la seva història lluny del Barris Nord davant un filial del Barça que, a la vegada, ha encaixat la seva primera derrota a casa del curs (65-76). El partidàs de José Simeón, ben secundat per uns encertats James Johnson i Sergi Pino, ha estat el factor decisiu en un derbi igualat que els deixebles de Prado han decantat a favor seu en un últim quart brillant. Més de 50 aficionats lleidatans s'han desplaçat a la ciutat comtal i han vibrat amb la gesta del seu equip.

Els jugadors del Força Lleida reben instruccions de Prado en un temps mort (Foto: Marc Retamero)
Joaquín Prado situava d'inici per sorpresa l'argentí Juampi Sutina. Molt intens, l'escorta compliria totes les expectatives amb una bona defensa sobre l'estrella dels locals, Mario Hezonja, i un encert en atac que no havia ofert fins ara. Un triple seu responia ipso facto l'anotat per Joan Creus i empatava la contesa a 9, després d'uns minuts inicials de tempteig i igualtat entre els dos equips. La fidel afició del Força Lleida es feia notar a les grades del Palau Blaugrana i els jugadors visitants s'empraven a fons en defensa per intentar regalar-li la primera victòria a domicili del curs. Simeón, excels tant en atac com en defensa, i Sutina aguantaven les envestides locals i aconseguien que el seu equip només perdés per dos punts a la finalització del primer període (19-17). En l'últim minut del quart s'havia registrat un parcial de 0-4 firmat pel base valencià del Lleida.

El Força Lleida començava el segon assalt amb la mateixa intensitat que va acabar el primer. Així doncs, aconseguia posar-se per davant amb un 2+1 de Sergi Pino després d'un coast to coast "marca de la casa" (19-20). La pressió a pista contrària dels foranis era efectiva i els nois de Comenge acumulaven moltes pèrdues de pilota que els de Prado no sempre aprofitaven. Quan pitjor ho estava passant el Barcelona, ​​una gran esmaixada d'Iván García i un triple de Creus empataven el matx i canviaven la dinàmica del partit. Després d'una safata en un contraatac executat per Oriol Paulí (32-28), Joaquín Prado es veia obligat a demanar un temps mort. No era massa efectiu ja que Eriksson establia una màxima renda de vuit punts davant un Lleida incapaç de treure rèdit del bonus favorable amb el que va comptar molts minuts. Tot i això, després d'una esmaixada d'Oriola els lleidatans arribaven al descans amb les seves opcions de triomf intactes (37-32).

Mario Hezonja iniciava el tercer període disposat a demostrar qui era el rei de la pista. Un triple i una espectacular esmaixada del croat disparaven el filial blaugrana cap al seu màxim avantatge del partit (42-33) mentre el Força Lleida s'afartava d'errar tirs lliures. Un triple de Feliu aixecava els ànims dels aficionats del Segrià, tot i que Joan Creus responia amb un 2+1 que tornava a elevar la diferència barcelonina fins als nou punts. Posteriorment era Sergi Pino qui anotava un triple encara que, novament, era ràpidament respost. Aquesta vegada, per part d'un Josep Pérez que no va tenir la seva millor nit i va acabar desquiciat (50-45). Els de Borja Comenge recuperaven un avantatge bastant còmode de la mà de Matalí, però el Lleida no es va donar per vençut i va seguir remant lentament a base d'intensitat defensiva. D'aquesta manera, va aconseguir arribar més que viu a l'últim quart (54-52) gràcies a un triplàs de Johnson que va embogir a la parroquía visitant.

James Johnson seguia on fire en els primers compassos de l'últim quart i es posava al seu equip a l'esquena. Primer responent les cistelles del Barcelona B i, després, revertint el marcador amb el seu segon triple de la nit (56-57). Hezonja apareixia al rescat dels locals (60-57), però el Força Lleida s'agafava al partit recolzat per la seva afició. A menys de quatre minuts del final, José Simeón, el millor del partit, avançava de nou als de Lleida (62-63) i aquest cop ja no donarien el seu braç a tòrcer. Un triple de Sergi Pino (62-66) desfermava l'eufòria entre aficionats i jugadors visitants i un altre de Johnson després d'una inversemblant recuperació de Simeón deixava el partit vist per sentència (63-71). L'últim minut va ser un cúmul de precipitacions del filial blaugrana i Joaquín Prado, després d'un triple de Thompson, va poder fer debutar a l'Adecco Oro al júnior Roger Lliteras, precísament format a Can Barça. Una gran cistella de Sergi Pino sobre la botzina va tancar un últim quart magistral dels visitants (65-76) que, per fi, ja saben guanyar a domicili tot i que, gràcies als seus incondicionals aficionats, al Palau Blaugrana es van sentir com a casa.

BARCELONA REGAL "B": Hezonja (17), Eriksson (6), Creus (11), Mbaye (4), Spires (4)  -cinc inicial- Hakanson (0), Paulí (4), Marc García (0), Iván García (4), Pérez (3), Zhigulin (6), Matalí (6).

FORÇA LLEIDA CLUB ESPORTIU: Sutina (5), Rodríguez (2), Oriola (7), Calegari (4), Feliu (7) -cinc inicial- Lliteras (0), Johnson (17), Bandoumel (2), Simeón (13), Pino (14), Thompson (5).
Parcials: 19-17, 18-15, 17-20, 11-24.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //