Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 3 de novembre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha sumat la seva segona victòria de la temporada (76-65). I ho ha fet davant un dels gegants de la competició, un Breogán de Lugo que s'ha vist superat per la intensitat i treball que els catalans han afegit al matx. Dominic Calegari ha estat el millor del partit amb 30 punts de valoració, ben secundat per l'habitual entrega de Miquel Feliu i la direcció de Dani Rodríguez.

Dominic Calegari es postula com a MVP de la jornada (Foto: Laila Elka)
El Lleida sortia amb molta intensitat a la pista, disposat a netejar davant la seva afició la mala imatge que va oferir la passada jornada a Palencia. Així, no trigava a agafar les regnes de l'electrònic amb una esmaixada de Bandoumel i un triple de Feliu (5-0). Calegari s'apuntava a la festa, iniciant el seu show particular, i el Barris Nord començava a gaudir del joc dels seus (9-3). Una esmaixada de Michel Diouf era resposta ràpidament per una altra de Djim Bandoumel, que va integrar el cinc inicial per primera vegada i va realitzar el seu millor partit en el que portem de lliga. Tot seguit, dos triples consecutius de Calegari disparaven el Força Lleida al marcador (17-7). Els de Pepe Rodríguez no eren capaços d'aturar l'aler-pivot nord-americà i, en atac, només Winchester es mostrava encertat. D'aquesta manera, es va arribar a la finalització del primer assalt amb un clar 24-13 favorable als lleidatans. Com a data curiosa, Dominic Calegari havia anotat un punt més en aquests primers deu minuts que tot el Breogán


Calegari començava el segon quart com va acabar el primer, anotant. Tanmateix, el seu equip ja no ho tindria tan fàcil en aquest parcial ja que el Breogán va incrementar el seu nivell defensiu, molt pobre fins aleshores. Un triple d'Edu Martínez i una "bomba" d'Ogirri permetien als de Lugo rebaixar la barrera psicològica dels deu punts (26-18) i els nois de Joaquín Prado van entrar en una crisi de joc que els va portar a estar diversos minuts sense aconseguir un sol punt. Així, els de Pepe Rodríguez van endossar al seu rival un parcial de 0-9 que va culminar Cobos amb un triple (28-27). Després del necessari temps mort que va demanar Prado, el Força Lleida va reaccionar gràcies a una falta antiesportiva forçada per James Johnson. L'escorta nord-americà i Sergi Pino van esgarrapar quatre punts d'aquesta acció, establint el resultat de 34-27 que romandria inamovible fins al descans.

El Breogán convertia un triple en el seu primer atac del tercer període, mitjançant Carlos Cobos. En un obrir i tancar d'ulls, només tres minuts, llimaba les diferències i aconseguia l'empat gràcies a la clarividència de Michel Diouf i el "rifle" Winchester (36-36). Bandoumel tornava a donar el comandament del partit al Força Lleida, però Diouf signava el primer avantatge dels visitants en tot el partit amb un 2+1 (38-39). La renda gallega arribaria a ser de tres punts en un parell d'ocasions però en totes dues va aparèixer Miquel Feliu per donar-li al seu equip l'oxigen que tant necessitava, primer amb un triple i després amb un genial coast to coast. El Barris Nord, animat pel coratge que estaven exhibint els locals, era una olla a pressió i als visitants se'ls ennuvolava el camí cap al cèrcol. Quatre punts de Thompson i un nou triple de Calegari aixecaven el públic dels seus seients i tancaven el tercer quart amb un 54-48 esperançador per als locals.

El parcial amb què els de Joaquín Prado havien liquidat el tercer acte era de 9-0 i encara s'ampliaria fins a un inapel·lable 14-0 en els primers compassos de l'últim quart. Passaven els minuts i els deixebles de Pepe Rodríguez no aconseguien retallar el seu desavantatge de forma significativa. La magistral direcció de Dani Rodríguez, amb 10 assistències en el seu bagatge, no donava opció a la reacció gallega i Pierre Oriola s'afartava d'anotar aprofitant les seves passades. La renda lleidatana creixia fins als catorze punts (68-54) davant un Breogán completament desdibuixat. El conjunt català ja celebraba una merescudíssima victòria i li va posar la cirereta amb un espectacular alley-hoop entre Feliu i Oriola. Els darrers canvis en el lluminós, però, es van registrar en el caseller visitant gràcies a un 2+1 de Winchester (76-65). El Lleida havia vençut i, a la vegada, convençut a una afició que espera més nits com aquesta en una temporada que no s'havia encetat amb les millors sensacions.

FORÇA LLEIDA: Bandoumel (8), Rodríguez (3), Pino (8), Calegari (24), Feliu (11) -cinc inicial- Sutina (0), Johnson (4), Simeón (2), Oriola (10), Thompson (6).

LOBE HUESCA: Schaftenaar (4), Leonavicius (3), Winchester (22), Cobos (8), Diouf (11) -cinc inicial- Ogirri (7), Bortolussi (3), Gómez (4), Martínez (3).
Parciales: 24-13, 10-14, 20-21, 22-17.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //