Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 10 de novembre del 2012

"No podem ser més desgraciats", afirmava Joaquín Prado en la roda de premsa post-partit. I no li faltava raó, després d'una derrota (81-76) en què el seu equip ho havia tingut tot en contra. Tres rigoroses antiesportives, nombrosos tirs lliures desaprofitats i sobretot la lesió dels dos bases, Jose Simeón i Dani Rodríguez, en el tram final del matx serien esculls insuperables. El Força Lleida Club Esportiu ho va intentar fins al final a Cáceres, però sens dubte no era aquest el seu dia de sort.


Ashaolu intenta anotar superant la defensa de Calegari (Foto: Luis Cid)

El partit començava de manera immillorable pel Força Lleida. Bandoumel, novament titular, sorprenia a propis i estranys amb dos grans esmaixades que encetaven el marcador. Pino i Calegari afegien sis punts, cada un amb un triple, i obligaven Carlos Frade a aturar la contesa quan tan sols s'havien disputat dos minuts. Els lleidatans manaven per un contundent 0-10, sense haver errat ni un sol llançament a cistella. Dani Rodríguez, que va militar al Cáceres la passada temporada, s'apuntava a la festa amb un triple (5-13) que trencava una petita reacció dels extremenys i Sergi Pino, amb un 2+1, aconseguia el mateix després d'unes bones accions del local Ashaolu (11-18). No obstant, els deixebles de Frade es posaven les piles i aconseguien trobar forats en la defensa visitant. Liderats per Peña i Morentín aconseguien una espectacul.lar remuntada i només un triple de Feliu, sobre la botzina del primer assalt, permetia al Força Lleida tancar el primer parcial amb avantatge (23-24).

Els de Joaquín Prado no iniciaven bé el segon quart i el tècnic d'Oviedo no tenia més remei que demanar un temps mort després d'una badada defensiva dels seus que havia permès a Morentín anotar una cistella fàcil (27-24). El conjunt català assoliria l'empat amb un afortunat triple de Miquel Feliu, l'últim degoteig de sort del Força Lleida en tot l'encontre. A partir d'aquí, tot seria malastrugança per als visitants. El Cáceres s'avançava amb un 2+1 d'Antonio Peña i a Feliu li queia la primera falta antiesportiva de la nit després d'una pèrdua de pilota d'un gris Alex Thompson. Aquesta acció, unida a noves pèrdues dels lleidatans, propiciava un resultat de 43-38 al descans.

Dani Rodríguez, bastant espès en la primera meitat, anotava un triple en els primers compassos del tercer quart i escalfava així un canell que acabaria fent molt mal al seu ex-equip. Un altre triple, aquest cop de Dominic Calegari, capgirava el marcador però Alex López responia immediatament amb un 2+1 (48-47). Aquesta acció del jove escorta del Cáceres encetava un parcial d'11-0 que obriria una escletxa important al marcador del Multiusos (56-47). Enmig, els col·legiats van assenyalar una nova antiesportiva favorable al Cáceres, tant o més rigorosa que l'anterior. Joaquín Prado va optar llavors per jugar amb dos bases, substituïnt un ofuscat James Johnson, i l'aposta li va sortir bé. De la mà d'un inspirat Rodríguez, el Força Lleida va tornar a entrar al partit. Quatre punts del playmaker barceloní van posar la por al cos del Cáceres, però els de blanc no van saber donar el cop de gràcia al rival a còpia de tirs lliures errats i pilotes perdudes. S'arribava al període decisiu, no obstant, amb tot per decidir (64-58).

Al darrer quart les coses van acabar de torçar-se del tot pel que fa als interessos del Força Lleida. Simeón, autor de la primera cistella d'aquest parcial, rebia un fort cop al cap i l'espatlla i quedava commocionat sobre el parquet del Multiusos de Cáceres. Tots els senyals d'alarma van disparar-se i fins i tot els afeccionats locals van quedar en silenci davant dels gestos d'atordiment del base. Després d'uns minuts d'incertesa, el partit es va reprendre amb un triple de Braydon Hoobs que donava ales als extremenys (69-62). El Lleida, però, comptava amb un estel.lar Dani Rodríguez disposat a comandar la remuntada del seu equip. No obstant, quan semblava tenir-ho tot a favor per aconseguir-ho, perdent de només dos punts i amb la possessió de pilota al seu favor, va tornar a patir una nova ració d'infortuni. I aquest cop per partida doble, amb una lesió de Dani Rodríguez al genoll i la tercera antiesportiva en contra. Els àrbitres no van assenyalar una falta en l'acció en què prenia mal el director de joc i sí van sancionar amb duresa, en canvi, la falta tàctica de Calegari per aturar el joc. Els de Prado, tot i això, no es rendien i empataven el partit a 75 gràcies al 2+1 d'un Johnson a qui les desafortunades circumstàncies havien atorgat el rol de base. Un tir lliure d'Oriola posava per davant el Força Lleida a dos minuts de la conclusió i el Cáceres Patrimonio de la Humanidad semblava acusar els nervis. Res d'això, doncs es tornaven a avançar al lluminós amb una jugada de l'intens Antonio Peña (77-76). Amb aquest resultat s'entrava al darrer minut, després que Sergi Pino no pogués travessar l'anella desde l'exterior. Llavors, el propi Pino veia com un rebot decisiu s'escapava de les seves mans i Ashaolu el convertia en mitja victòria pel seu equip. Els lleidatans van intentar el miracle amb diversos triples a la desesperada, però no era aquest el seu dia. El conjunt de Frade s'havia endut el seu segon triomf del curs (81-76), sí, però els de Lleida havien caigut amb les bambes cordades.

CÁCERES PATRIMONIO HUMANIDAD: Ashaolu (8), Peña (16), Duinker (4), Nguema (7), Hobbs, (8)  -cinc inicial- Robles (9), Van Oostrum (4), Morentin (21), López (4), Kyzlink (0), Lorenzo (0).

FORÇA LLEIDA: Johnson (3), Bandoumel (10), Rodríguez (17), Pino (15), Calegari (12) -cinc inicial- Sutina (0), Simeón (2), Oriola (3), Thompson (3), Feliu (11).

Parcials: 23-24, 20-14, 21-20, 17-18.

Jose Simeón, encara trasbalsat pel fort impacte rebut, ha estat traslladat a un hospital de Cáceres on s'ha diagnosticat que no pateix cap trencament. Així doncs, ha estat autoritzat a tornar a la capital del Segrià amb la resta de l'expedició lleidatana sense cap mena de problema. També sembla no revestir gravetat la lesió de Dani Rodríguez al genoll, quedant-se simplement en un fort cop. Dues notícies, de ben segur, més ben acollides al vestidor que una hipotètica victòria a terres extremenyes. Doncs, al cap i a la fi, no tot havia de ser negatiu...

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //