Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 24 de novembre del 2012

El KNET Clavijo ha sumat el seu quart triomf de la temporada (95-73) a costa d'un Força Lleida que no ha fet acte de presència al parquet fins al tercer quart. Els de Joaquín Prado han començat el partit de manera horrible, dilapidant totes les seves opcions en uns primers minuts en els quals han encaixat un vergonyós parcial de 21-2. Sense mostrar ni una gota de la genial actitut que va exhibir la passada jornada davant del Lucentum Alicante, el conjunt català ha estat apallissat per un rival molt més encertat que ha pogut fer debutar la seva recent incorporació, el pivot lituà Deividas Busma.

El Força Lleida arribava a Logroño escasses hores abans de l'inici de l'encontre amb la missió d'esgarrapar seu primer triomf a domicili. No obstant, aviat va començar a veure com el seu partit davant el KNET es convertiria en el pitjor dels malsons. Els de La Rioja començaven el partit molt concentrats, disposats a oblidar la derrota in extremis que van recollir a Càceres, i ja guanyaven per 5-0 després del primer minut de joc. Serna i Galarreta es mostraven endolladíssims i els de Jesús Sala incrementaven el seu avantatge davant un Lleida ineficaç en atac i impassible en defensa. Un rebot mal tancat per un despistat Pierre Oriola era aprofitat pel mexicà Serna, que establia l'11-2 al marcador i propiciava el primer temps mort de Joaquín Prado. L'aturada no aclaria les idees d'un Lleida molt desencertat que observava com, a l'altra banda de la pista, el seu rival veia el cèrcol com una piscina. Així, Uriz i Galarreta començaven a dibuixar un marcador d'escàndol amb sengles triples (17-2). El parcial logronyès seguiria fins el 21-2 que vindria acompanyat per un nou temps mort de Prado. El tècnic Oviedo es desesperava a la banqueta presenciant l'esperpèntica actuació dels seus deixebles, que permetien a Mareks Mejeris travessar lliurement la pista i anotar cistelles de tots els colors i estils. L'entrada a pista d'un tocat Calegari, amb dos triples gairebé consecutius, aportava clarividència al joc del Força Lleida però no podia evitar el desastre dels seus. Finalitzava el primer període amb un 2+1 de Mesa que suposava un resultat de 30-11 que parlava per si sol.

Els lleidatans intentaven creure en la remuntada, però el petit indici de reacció que s'intuïa en els primers compassos del segon quart va quedar en res. Sutina anotava des de la línia de personal el seu primer punt en tota la temporada, però el KNET responia amb un contundent parcial de 12-0. El culminava Joan Tomàs amb un triple que col·locava a l'electrònic 30 punts de diferència (46-16). El Clavijo jugava a plaer mentre el Força Lleida estava signant una actuació vergonyosa. Humiliat i apallissat (55-20).

La bronca de Joaquín Prado, que ha reconegut passar "vergonya" en una roda de premsa en la qual s'ha autoculpat de la desfeta, va semblar ser efectiva ja que els seus alumnes van estar més desperts a la represa. Així, Feliu anotava des de la llarga distància i el Força Lleida aconseguia un parcial de 0-5 que, tanmateix, aviat va ser contrarestat pel conjunt local. Sota la batuta de Mikel Uriz, els de Logroño colpejaven amb un 7-0 que feia gaudir a la seva afició i enfonsava encara més a un adversari que era conscient que el vencedor estava més que decidit des de feia estona. Va treure llavors el Lleida l'orgull que tenia amagat per adjudicar-se el parcial del tercer quart a cop de triples. Thompson, Sutina i Johnson perforaven el cèrcol rival des del 6.75 i, aquest últim, començava a escalfar un canell que en les últimes jornades havia estat congelat. El marcador, tot i això, continuava evidenciant una insultant superioritat per part del KNET (71-44).

James Johnson, jugant en la posició de base, es va erigir en el millor jugador del Lleida. Totalment On Fire des del perímetre va assumir molts tirs amb encert i va retallar distàncies. Bona notícia per Joaquín Prado, que necessita molta aportació del rookie nord-americà, encara que Mejeris aviat va tornar-lo a la realitat. El letó recuperava la renda de trenta punts (77-47), fent gala de la seva qualitat i reafirmant-se com el principal mal de cap de la fluixa defensa lleidatana. D'aquí fins al final, tasques de maquillatge dels visitants que van començar a treure rèdit, a bones hores, de la seva característica pressió a pista contrària. Deividas Busma, per la seva banda, va aprofitar l'avinentesa per aconseguir els seus primers quatre punts amb la samarreta d'un KNET que es consolida a la zona mitjana de la taula. Els de Jesús Sala, a més, obtenen un average (95-73) molt favorable amb un possible rival directe a qui ja treuen dues victòries. Molt a millorar per un Força Lleida que no pot permetre's afrontar els partits amb aquest dèficit de concentració.

KNET: Mejeris (15), Mesa (9), Galarreta (17), Serna (8), Uriz (11) -cinco inicial- Arévalo (2), García (2), Tomàs (9), Herrero (2), Suárez (5), Rakocevic (11), Busma (4).

FORÇA LLEIDA: Bandoumel (4), Simeón (2), Pino (6), Oriola (4), Feliu (10) -cinco inicial- Sutina (4), Johnson (23), Rodríguez (1), Thompson (5), Calegari (14).

Parcials: 30-11, 25-9, 16-24, 24-29.