Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 17 de novembre del 2012

El Força Lleida Club Esportiu ha perdut (66-79) davant del Lucentum Alicante, però segur que els seus afeccionats han abandonat el pavelló Barris Nord amb el cap ben alt. Els deixebles de Joaquín Prado han lluitat fins a l'extenuació sense els seus dos interiors titulars, Dominic Calegari i Alex Thompson, que han estat baixa per lesió. Amb una asfixiant pressió a pista contrària, plena d'intensitat i coratge, han complicat la vida a un Lucentum que ha sabut aprofitar el desgast del seu rival en l'últim quart (parcial de 14-27). Els visitants Taylor Coppenrath i Àlex Llorca han estat els millors del partit, contribuïnt a que el seu equip segueixi sense conéixer la derrota amb Rubén Perelló com a primer entrenador.

Feliu i Fernández discuteixen amb la col.legiada Susana Gómez (Foto: J. Enjuanes/Giné)

El Lleida arribava a l'encontre després d'una setmana convulsa, en què s'havia parlat de tot menys de bàsquet, arran de la destitució d'Edu Torres com a director esportiu. A més, no podia comptar amb les seves dues referències interiors per lesió. Ni aquests factors ni l'aparent superioritat dels alacantins van impedir als locals saltar a la pista amb la màxima concentració. Així, aviat es van posar per davant amb un triple de Feliu (3-2) i una esmaixada de Bandoumel (5-4). Tanmateix, l'esquadra dirigida per Rubén Perelló es mostrava més lúcida en la parcel·la ofensiva i ho aprofitava per començar a agafar les regnes de l'electrònic. Àlex Llorca, amb un 2 +1 i un triple, donava sis punts de renda al seu equip (11-17) i Coppenrath l'ampliava propiciant el primer temps mort de Prado. Un triple de Pedro Rivero (13-22) va ser l'últim canvi que va registrar el lluminós en el primer assalt, que va acabar amb diverses decisions arbitrals molt discutides pel públic que es va reunir al Barris Nord.

La connexió entre Dani Rodríguez i Pierre Oriola feia mal al Lucentum en els primers compassos del segon quart, però els de Perelló seguien manant amb relativa comoditat. No obstant, ja va avisar el tècnic visitant en la prèvia que el Força Lleida és un equip de ratxes que en un moment és capaç de dinamitar un partit. I així va ser. Liderats per un omnipresent Sergi Pino, els de Joaquín Prado signaven un espectacular parcial de 10-0 que empatava el matx (27-27). Rapidíssim de mans i cames, l'ex del Girona s'afartava de robar pilotes i conduir contraatacs. Una gran cistella de Llorca a anella passada trencava la ratxa local i la tercera personal de Bandoumel propiciava el debut a l'Adecco Or del júnior balear Jaume Vallès. El bon fer de Pierre Oriola sota cèrcols permetia als locals arribar al descans (34-38) enganxats al clatell del seu adversari.

Àlex Llorca i Taylor Coppenrath, els més valorats del partit, obrien el tercer període amb sengles cistelles que donaven aire al seu equip. El Força Lleida es buidava en la seva habitual defensa pressionant però no era capaç d'impedir les cistelles dels alacantins, més clarividents en el joc combinatiu. L'"avi" de la lliga, Darryl Middleton, donava mostres de la seva classe i regalava un nou màxim avantatge d'onze punts a l'equip de Perelló (41-52). Llavors, com ja havia succeït en el segon quart, els locals van reaccionar contundentment. Motivats per l'ambient generat per la seva afició, els deixebles de Joaquín Prado van començar a treure profit de la seva pressió a pista contrària. El tècnic alacantí es va veure obligat a demanar un temps mort, després d'una cistella de Johnson que establia el 47-52, però ni així va poder aturar el vendaval dels homes de negre. El Lucentum estava totalment descentrat per la pressió lleidatana i acumulava pèrdua rera pèrdua. Fins i tot un tirador tan fiable com Albert Sàbat errava dos tirs lliures consecutius. Semblava impossible que els catalans no defallissin després d'un esforç defensiu d'aquestes dimensions i amb diversos jugadors acumulant molts minuts a causa de les dues transcendentals baixes per lesió. Tanmateix, els minuts transcorrien i el partit no feia més que igualar-se. El parcial local es va incrementar fins un 11-0 que situava les taules (52-52) al final del tercer període.

En l'últim quart es va imposar la lògica. Les cames van començar a flaquejar a un equip que ho havia deixat tot sobre la pista, lluitant contra un arsenal d'adversitats, i els de Rubén Perelló van trobar en Romà Bas l'assassí silenciós que necessitaven per decantar la balança. L'escorta alacantí va tornar un triple de Sergi Pino que havia aixecat el públic dels seus seients i, poc després, va anotar un altre triplàs que refredava l'ambient després d'un brutal alley-hoop signat per Djim Bandoumel (57-62). Feliu apareixia al rescat del seu equip amb un 2 +1 (60-63) però la fatiga cada vegada estava més present i la cinquena falta personal de Simeón va ser una llosa important per al Força Lleida. Els de Joaquín Prado no van trobar en cap moment encert exterior i van veure com el triomf s'anava allunyant minut a minut. El coratge exhibit pels lleidatans era digne d'elogi però les cames i el cap, absent davant el predomini del cor, ja no funcionaven correctament. Coppenrath es va encarregar d'aconseguir una màxima renda de 14 punts que els temps morts a la desesperada del tècnic asturià del Lleida no van poder esbandir. Així doncs, els d'Alacant van certificar la seva quarta victòria consecutiva (66-79) i mantenen viva la flama de l'"Efecte Perelló".

FORÇA LLEIDA: Johnson (6), Bandoumel (6), Simeón (0), Pino (15), Feliu (10) -cinco inicial- Rubín De Celis (0), Sutina (0), Rodríguez (12), Oriola (17), Vallés (0), Sevillano (0).

LUCENTUM ALICANTE: Fernández (4), Llorca (13), Green (6), Rivero (9), Coppenrath (9) -cinco inicial- Huertas (4), Sàbat (4), Bàs (10), Middleton (4), Rejón (6).

Parcials: 13-22, 21-16, 18-14, 14-27.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //